Lessen voor volwassenen

KLASSIEK BALLET VOOR VOLWASSEN BEGINNERS

Laagdrempelig, onder leiding van Marijke de Roo. We dansen in kleine groepen waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding.

Deze klassieke les voor beginners is voor iedereen die kennis wil maken met klassiek ballet. In de les wordt vanuit de klassieke ballettechniek aan houding, techniek, kracht en lenigheid gewerkt. Op inspirerende muziek maak je je de techniek van de passen eigen en kom je tot plezierige danscombinaties

Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen. Er is geen danservaring nodig.

Lessen zijn elke dinsdag om 10:00 uur en vrijdag om 20:00 uur en duren 75 min.

Meld je nu aan voor een GRATIS proefles!

DANS JE FIT!

Blijf actief! We worden met z’n allen steeds ouder.  In onze Dans je Fit lessen ligt de focus voornamelijk op het verbeteren van de balans, spierkracht en mobiliteit. Voldoende lichaamsbeweging helpt om langer fit te blijven en om de hersenen en het geheugen gezond te houden. Door regelmatig te bewegen, kun je veel fysieke voordelen ervaren, zoals het verbeteren van hart- en longfunctie, het versterken van de spieren en botten en het verminderen van het risico op ziekte. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om stress te verminderen, het humeur te verbeteren en de cognitieve functie te behouden. In de lessen beginnen we met activiteiten op het eigen niveau en bouwen de intensiteit geleidelijk op om overbelasting of blessures te voorkomen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de oefeningen mee kan doen. Een gevarieerd programma van bewegen kan helpen om verschillende spiergroepen aan te spreken en daagt het lichaam uit!

De lessen zijn laagdrempelig, onder leiding van Marijke de Roo. We werken met kleine groepen waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Er is geen dans- of sportervaring vereist.

Lessen zijn elke maandag om 10:00 uur en duren 75 min.

Meld je nu aan voor een GRATIS proefles (klik hier)

BREATH-BODY-BALANCE

Laagdrempelig, onder begeleiding van onze enthousiaste gediplomeerde docente Olga. Zij experimenteert graag met verschillende stijlen uit alle windstreken.
Streven naar een goede houding, je spieren versterken of meer kracht ervaren. Olga maakt je wegwijs in houding, beweging en ademhaling. Daarnaast vindt zij het belangrijk om met gezonde bewegingen lichaam en geest in balans te brengen en te houden.

Je leert jezelf mentaal en fysiek kennen zodat je lekker in je vel komt te zitten. Of je nu een beginner bent of (ver)gevorderd, man of vrouw, iedereen kan iets uit de les halen. Er wordt altijd rekening gehouden met verschillende niveaus en ervaringen binnen de groep. Iedereen is welkom!

Word lichamelijk actief! Dat heeft een gunstig effect op je weerstand, stemming, conditie en kwaliteit van leven, nu en in de toekomst.

Lessen zijn elke maandagavond om 19:00 en 20:15 uur en duren 75 min.

Meld je nu aan voor een GRATIS proefles!

DANCE WORKOUT

Laagdrempelig, onder begeleiding van onze enthousiaste gediplomeerde docente Olga.

Je krijgt in deze les een full body workout door lekker te dansen op muziek. Dansen werkt ontspannend wat goed is voor lichaam en geest.
En het is goed voor je conditie.

Dance workout is een combinatie van verschillende eenvoudige oefeningen op muziek. De les is afwisselend, je beweegt actief en het laatste kwartier van de les worden alle spieren tot rust gebracht middels een cooling down/stretch. Steeds meer mensen ontdekken dansen als een sport. Je geniet in de lessen van beweging op muziek en je uithoudingsvermogen en coördinatie worden getraind.

Deze lessen zijn perfect als sportief evenwicht bij een kantoorbaan! Je zult merken dat bewegingen in het dagelijks leven gemakkelijker worden. Je bloedcirculatie wordt geoptimaliseerd en je versterkt je cardiovasculair systeem. Je calorieverbruik wordt op gang gebracht, maar je gewrichten worden niet zo zwaar belast als bij andere sporten. Er is dus minder kans op letsel. Het maakt je spieren soepeler en sterker en heeft ook een positieve invloed op je mentale gezondheid omdat endorfine (gelukshormoon) wordt vrijgemaakt in de hersenen.

Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen. Er is geen dans- of sportervaring nodig. Lessen zijn elke dinsdagavond om 20:00 uur en duren 75 min.

Meld je nu aan voor een GRATIS proefles!

DANSMIX

Wil je kennis maken met verschillende dansstijlen zoals moderne dans, hiphop, jazz en streetdance? Dan is deze dansles iets voor jou!

Deze les wordt gegeven door onze gediplomeerde docente Laura van der Ende.

Per blok van 2-3 maanden leer je de basistechniek van een dansstijl. De lessen blijven boeien omdat iedere stijl weer anders is.
Er wordt gewerkt aan bewustwording van lichaamshouding, coördinatie, lenigheid, muzikaliteit en zelfvertrouwen.
De lessen zijn gevarieerd en dansplezier staat centraal. Het is een heerlijke les voor kinderen èn volwassenen die aan techniek
willen werken, creativiteit willen ontplooien èn lekker willen swingen op muziek!

Geen danservaring vereist. Iedereen is welkom!
Wil je meer lessen bij ons volgen, dan is dit een hele leuke extra les voor jou!

Lessen zijn elke donderdag om 18:45 uur en duren 75 min.

Meld je nu aan voor een GRATIS proefles!

PILATES

Deze les wordt gegeven door onze gediplomeerde en ervaren docente Carine Nabuurs.

De Pilatesmethode is een bewegingsmethode voor het hele lichaam en bestaat uit oefeningen gericht op het versterken van spieren, het verkrijgen van meer souplesse en het in balans brengen van lichaam en geest (Body en Mind). De focus ligt hierbij op het Powerhouse, oftewel het krachtcentrum van het lichaam, wat bestaat uit de diepe buikspieren, de rugspieren, de bil- en binnenkant dijspieren.

Pilates is geschikt voor iedereen die een krachtiger, soepeler en meer gestroomlijnd lichaam wil met een gezondere wervelkolom wat resulteert in een betere houding.

Lessen zijn elke woensdag om 10:00 uur en duren 60 min.

Meld je nu aan voor een GRATIS proefles!