Marijke de Roo

Ik ben de trotse eigenaresse van Balletstudio Marijke de Roo!

Ik ben begonnen met dansen in de balletstudio van mijn moeder Karin den Os toen ik 4 jaar oud was. Dansen is mij met de paplepel ingegoten!

Na het behalen van mijn Havo diploma heb ik de HBO-opleiding Docent Dans aan Codarts Rotterdam afgerond. Na de dansacademie verbond ik me aan verschillende balletscholen in Den Haag en omgeving. Ik heb gewerkt voor het Albeda Danscollege Rotterdam als examinator Docent dans en 10 jaar lang deel genomen aan verschillende danswedstrijden waaronder verschillende NK’s met eigen wedstrijdteams. Ook heb ik choreografieën gemaakt voor o.a. The International School of The Hague, Johan Cruyff Foundation, Rijswijks Jeugdtheater, Vak in Delft en Olympic Moves Streetdance.

Naast het lesgeven en maken van choreografieën heb ik 5 jaar lang uitvoerend gedanst bij Danceproject in verschillende educatieve dansvoorstellingen en projecten door heel Nederland. Ook volg ik nog jaarlijks bijscholing in binnen en buitenland (Parijs, New York en Londen) om up-to-date te blijven qua dansstijlen.

Ik geef les in de dansstijlen Klassiek ballet, Moderne dans, Streetdance en Dans je Fit in bijna alle leeftijdscategorieën. In mijn lessen breng ik mijn leerlingen verder in hun danstechniek met inleving, flow en energie. Dansen is geweldig, dat wil ik mijn leerlingen ook laten voelen.

Dansen en les geven zijn voor mij meer dan een grote passie, het is een levensstijl en net zo natuurlijk als ademen; het geeft zuurstof, energie en happiness!