Danslessen voor alle leeftijden

altijd onder leiding van gekwalificeerde docenten

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is in de zeventiende eeuw in Frankrijk ontstaan aan het hof van Koning Lodewijk de Veertiende. Het bijzondere aan klassiek ballet is dat de techniek die toen werd ontwikkeld nog altijd de basis vormt. Over de hele wereld gebruikt men dezelfde oefeningen. Ballet is sierlijk en wordt gedanst op klassieke muziek.

Meer weten of een gratis proefles aanvragen?

Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam voor dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansscholen maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan het gezien worden als onderdeel van de hiphop en funkdance stijlen die hun oorsprong al in de zeventiger jaren hebben. Streetdance is begin jaren ’80 in New York ontstaan. In achterbuurten werd veel op straat gedanst; hier komt de naam vandaan. Dansers zijn vaak gekleed in “baggy clothes”.

In Europa brak streetdance pas door in de jaren ’90. De stijl had veel invloed op mode, videoclips, graffiti, dj’s, rappers, scratchers etc. Veel bewegingen zijn afgeleid van populaire videoclips waardoor deze dansstijl continue verandert. Bewegingen zijn vaak losjes en komen luchtig over maar kunnen ook strak en dynamisch zijn. Er wordt veelal op snelle muziek gedanst, vooral hiphop en R&B.

Meer weten of een gratis proefles aanvragen?

Moderne dans

Moderne dans is eigenlijk een verzamelbegrip; er vallen verschillende danstechnieken onder. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze als tegenreactie op het klassieke ballet ontwikkeld zijn; vrije, expressieve bewegingsvormen waarbij natuurlijke aspecten als gewicht, zwaartekracht, adem, spanning en ontspanning een belangrijke rol spelen. In de lessen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bewegingen en flow waarbij expressie en een goede basis centraal staan. Er wordt zowel op klassieke als moderne muziek gedanst.

Meer weten of een gratis proefles aanvragen?

Modern Jazz 

Modern Jazz is ontstaan aan het einde van de 19e eeuw. Deze dans is een combinatie van moderne dans en jazz dance, de bewegingen zijn soepeler en meer ontspannen dan bijvoorbeeld bij klassiek ballet. Het zijn flexibele dansen waarbij er veel met de tekst van de muziek wordt gewerkt zodat je gevoel in de dans wordt getoond. In de dans kunnen allerlei verschillende emoties voor komen, ook worden er verschillende technieken gebruikt voor ademhaling, ontspanning en coördinatie.

In deze lessen Modern Jazz starten we met een warming-up. Vervolgens worden de spieren gerekt en getraind en wordt er gewerkt aan de danstechnieken. Om een les af te sluiten, werken we aan verschillende choreografieën en trainen we voor voorstellingen. Kom een gratis proefles volgen en ervaar wat Modern Jazz inhoudt.

Meer weten of een gratis proefles aanvragen?

Algemene Dans Vorming (ADV, vanaf 4 jaar)

Kleuters dansen van nature graag en proberen nieuwe bewegingen uit. Hun zelfbeeld groeit, zij durven zich te gaan bewegen in de ruimte. Kleuterdans is tweeledig: op speelse wijze wordt er kennis gemaakt met klassiek ballet. Met speelse voorbereidende oefeningen is er aandacht voor houding, ritme, coördinatie en ruimtegebruik. Anderzijds wordt er aan de hand van verhaaltjes en thema’s uit de seizoenen en materialen zoals linten en sjaals,  de gelegenheid geboden om creatief en fantasievol uiting geven aan de bewegingsmogelijkheden. Dansbegrippen zoals: snel en langzaam, groot en klein, sterk en slap, ver-weg en dichtbij komen aan de orde. Lessen duren 45 minuten.

Meer weten of een gratis proefles aanvragen?

kids ballet kinder

Kinderballet (vanaf 6 jaar)

De klassieke ballettechniek is een goede basis voor de dans. In de kinderballetles worden een groot deel van de posities en bewegingen geoefend en in (eenvoudige) combinaties geïntegreerd. Er is aandacht voor een goede lichaamshouding, coördinatie en ritme. Beeldende dans en kringdans zijn belangrijke onderdelen van de les. Plezier in dansen, persoonlijke aandacht en begeleiding staan voorop. De lessen duren 60 minuten en een groep bestaat uit maximaal 14 leerlingen.

Meer weten of een gratis proefles aanvragen?

NIEUW: Dansmix (diverse leeftijden)

Wil je kennis maken met verschillende dansstijlen zoals moderne dans, klassiek ballet, jazz en streetdance? Dan is deze dansles iets voor jou! Per blok van 2-3 maanden leer je de basistechniek van een dansstijl. De lessen blijven boeien omdat iedere stijl weer anders is. Er wordt gewerkt aan bewustwording van lichaamshouding, coördinatie, lenigheid, muzikaliteit en zelfvertrouwen. De lessen zijn gevarieerd en dansplezier staat centraal. Het is een heerlijke les voor kinderen èn volwassenen die aan techniek willen werken, creativiteit willen ontplooien èn lekker willen swingen op muziek! Geen danservaring vereist, iedereen is welkom. Lessen duren 60 minuten (kinderen) of 75 minuten (volwassenen).

Meer weten of een gratis proefles aanvragen?

NIEUW: Gezond bewegen (18+)

Laagdrempelig, onder begeleiding van een gediplomeerde docent. Er wordt met verschillende stijlen geëxperimenteerd. Streven naar een goede houding, je spieren versterken of meer kracht ervaren; onze docent maakt je wegwijs in houding, beweging en ademhaling. Met gezonde bewegingen worden lichaam en geest in balans gebracht en gehouden. Je leert jezelf mentaal en fysiek kennen zodat je lekker in je vel komt te zitten. Of je nu een beginner bent of (ver)gevorderd, man of vrouw: iedereen kan iets uit de les halen. Er wordt altijd rekening gehouden met verschillende niveaus en ervaringen binnen de groep. Lessen duren 75 minuten.

Meer weten of een gratis proefles aanvragen?

Pilates (18+)

De Pilatesmethode is een bewegingsmethode voor het hele lichaam en bestaat uit oefeningen gericht op het versterken van spieren, het verkrijgen van meer souplesse en het in balans brengen van lichaam en geest (Body en Mind). De focus ligt hierbij op het Powerhouse, oftewel het krachtcentrum van het lichaam, wat bestaat uit de diepe buikspieren, de rugspieren, de bil- en binnenkant dijspieren.

Pilates is geschikt voor iedereen die een krachtiger, soepeler en meer gestroomlijnd lichaam wil met een gezondere wervelkolom wat resulteert in een betere houding.

Meer weten of een gratis proefles aanvragen?

Sinds 1970

Vraag een gratis proefles aan voor je les naar keuze.

Menu