Danslessen

Wij geven danslessen al vanaf 1 jaar oud!

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is in de zeventiende eeuw in Frankrijk ontstaan aan het hof van Koning Lodewijk de Veertiende. Het bijzondere aan klassiek ballet is dat de techniek die toen werd vastgelegd nog altijd de basis vormt. Over de hele wereld gebruikt men dus dezelfde oefeningen. Ballet is sierlijk en wordt gedanst op klassieke muziek.

Meer weten of gratis proefles aanvragen? Neem contact op!

Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansscholen, maar op straat, in clubs en middelbare scholen. Tegenwoordig kan het gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdance stijlen, die hun oorsprong al in de zeventiger jaren hadden.

Streetdance is ontstaan begin jaren ’80 in New York. Vooral in de achterbuurten werd er veel op straat gedanst. Hier komt ook de naam vandaan. Deze dansers zijn vaak gekleed in “baggy clothes”. Dit is ruim en dansbaar zittende kleding. In Europa brak streetdance pas door in de jaren ’90. Deze stijl had veel invloed op mode, videoclips, graffiti, dj’s, rappers, scratchers etc. De ene na de andere film kwam uit met daarin veel aandacht voor de streetdance-cultuur. Bij streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Streetdance verandert hierdoor eigenlijk continue. De streetdance bewegingen zijn vaak vrij losjes en komen heel luchtig over maar kunnen ook strak en dynamisch zijn. Streetdance wordt meestal op heel snelle muziek gedanst, waardoor het een flitsend effect heeft. Streetdance dans je vooral op hiphop en R&B muziek. Een van de grootste inspiratiebronnen voor streetdance was MC Hammer, een oldschool rapper bekend om zijn pasjes.

Meer weten of gratis proefles aanvragen? Neem contact op!

Moderne dans

Moderne Dans is eigenlijk een verzamelbegrip ,er vallen verschillende danstechnieken onder. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze als tegenreactie op het klassieke ballet ontwikkeld werden: vrijere, expressieve bewegingsvormen waarbij natuurlijke aspecten als gewicht, zwaartekracht, adem, spanning en ontspanning een belangrijke rol spelen. In de lessen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bewegingen en flow waarbij expressie en een goede basis centraal staan. Moderne Dans wordt zowel op klassieke muziek als op moderne muziek gegeven.

Meer weten of gratis proefles aanvragen? Neem contact op!

Modern Jazz 

Modern-Jazz is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw. Deze dans is een combinatie van moderne dans en jazz dance, de bewegingen zijn soepeler en meer ontspannen dan bijvoorbeeld bij klassiek ballet. Het zijn flexibele dansen waarbij er veel met de tekst van de muziek wordt gewerkt zodat je gevoel in de dans wordt getoond. In de dans kunnen allerlei verschillende emoties voor komen, ook worden er verschillende technieken gebruikt als ademhaling, ontspanning en coördinatie.

In deze lessen Mordern-Jazz starten we met de warming-up, hierna zullen de spieren worden gerekt en getraind en zal er gewerkt worden aan de danstechnieken. Om de les af te sluiten werken we aan verschillende choreografieën en trainen we voor voorstellingen. Kom een proefles volgen (dit is vrijblijvend) en ervaar wat Modern-Jazz inhoudt.

Meer weten of gratis proefles aanvragen? Neem contact op!

Kinderballet

Kinderballet is er voor kinderen vanaf 6 jaar. De les duurt 60 minuten. De klassieke ballettechniek is een goede basis voor de dans. In de kinderballetles wordt voor een groot deel de posities en bewegingen geoefend en in (eenvoudige) combinaties geïntegreerd. Er is aandacht voor de goede lichaamshouding, coördinatie en ritme. Beeldend dans en kringdans zijn belangrijke onderdelen van de les. Plezier in dansen, persoonlijke aandacht en begeleiding staan voorop. Een lesgroep bestaat daarom uit maximaal 14 leerlingen.

Meer weten of gratis proefles aanvragen? Neem contact op!

Peuterdans

Peuterdans is er voor jongens en meisjes vanaf 2,5 jaar. De les duurt 30 minuten. Peuters willen graag bewegen. Het is belangrijk voor hun ontwikkeling om veel en vooral ook gevarieerd te bewegen. De peuterdansles biedt de gelegenheid om te ontdekken wat hun lichaam kan. Verhaaltjes, prenten en attributen zoals linten, touwtjes, ballen dieren-knuffels prikkelen de fantasie en de creativiteit. Met de juiste muziekkeuze wordt de beweging en de expressie in gang gezet.  Spelenderwijs komen zij in aanraking met begrippen als snel en langzaam, hoog en laag, klein en groot, ver weg en dichtbij. Ook naar voren, naar achteren, opzij, stilstaan en weer verder gaan. Motorische vaardigheden worden volop gestimuleerd, waardoor het zelfvertrouwen groeit. Peuterdans is een sociale activiteit: samen met andere peuters dansen, letten op de ander en wachten op je beurt. Door dans worden ook de muzikale vaardigheden ontwikkeld: in de maat lopen, snel-langzame bewegingen, reageren op muziek.  Bij peuters staat de beleving centraal en niet het resultaat.

Meer weten of gratis proefles aanvragen? Neem contact op!

Algemene Dans Vorming (ADV)

Algemene Dans Vorming/kleuterdans is er voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar. De les duurt 45 minuten. Kleuters dansen van nature graag en proberen nieuwe bewegingen uit. Hun zelfbesef groeit, zij durven zich te gaan bewegen in de ruimte. Kleuterdans is tweeledig: op speelse wijze wordt er kennis gemaakt met klassiek ballet. Met speelse voorbereidende oefeningen is er aandacht voor houding, ritme, coördinatie en ruimtegebruik. Anderzijds wordt er aan de hand van verhaaltjes en thema’s uit de seizoenen en materialen zoals linten en sjaals,  de gelegenheid geboden om creatief en fantasievol uiting geven aan de bewegingsmogelijkheden. Dansbegrippen zoals: snel en langzaam, groot en klein, sterk en slap, ver-weg en dichtbij komen aan de orde.

Meer weten of gratis proefles aanvragen? Neem contact op!

Pilates

De Pilatesmethode is een bewegingsmethode voor het hele lichaam en bestaat uit oefeningen gericht op het versterken van spieren, het verkrijgen van meer souplesse en het in balans brengen van lichaam en geest. (Body en Mind). De focus ligt hierbij op het Powerhouse, oftewel het krachtcentrum van het lichaam, wat bestaat uit de diepe buikspieren, de rugspieren, de bil- en binnenkant dijspieren.

Pilates is geschikt voor iedereen die een krachtiger, soepeler en meer gestroomlijnd lichaam wil met een gezondere wervelkolom wat resulteert in een betere houding.

Meer weten of gratis proefles aanvragen? Neem contact op!

Sinds 1970 Balletstudio

Vraag een gratis proefles aan voor je les naar keuze.

Menu