Demoteam

ONS DEMOTEAM MIXED UP IS IN 2021 TWEEDE VAN HEEL NEDERLAND GEWORDEN IN HUN EIGEN CATEGORIE NA MEERDERE WEDSTRIJDEN WAARBIJ ZIJ VIER KEER 1e PRIJS EN 2e PRIJS HEBBEN GEWONNNEN!

 

Uitleg demoteam

Dansen in ons demoteam Mixed Up betekent keihard werken in teamverband. Samen met andere dansers uit je team ben jij het gezicht van de dansschool! Demoteam staat voor Demonstratie & Show! Dat betekent dat je als team ingezet kan worden voor diverse optredens bij bijvoorbeeld evenementen, open dagen en dansvoorstellingen. Daarnaast is het doel natuurlijk om veel ervaring, plezier en danservaring op te doen!

Je doet mee aan veel verschillende optredens, bijzondere projecten maar soms ook aan wedstrijden als de coach van het demoteam van mening is dat het team er al aan toe is. Dan volgt een hele leuke en spannende ervaring!

Er wordt een goede werkhouding en focus van je verwacht. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je goed kunt meedraaien in het team en bereidt bent om diverse dansstijlen te leren! De docent geeft je elk kwartaal een evaluatie en de bedoeling is dat je ervoor zorgt dat je verbeterpunten een snelle ontwikkeling maken. In dit team krijg je de kans om nog veel te leren en je zwakke punten beter te ontwikkelen.

Kosten Demoteam

Kosten voor de anderhalf uur trainingen van het demoteam zijn aparte kosten exclusief de eigen reguliere lessen en betaling van borg voor demoteam kleding ad €20,00. De borg voor demoteam kleding wordt alleen terug betaald als de demoteam kleding onbeschadigd wordt ingeleverd bij het verlaten van het team.

Afspraken/voorwaarden Demoteam   

 • Naast de vaste dag waarop je met je team traint, dien je als demodanser ook verplicht mee te doen met je eigen wekelijkse reguliere danslessen om je eigen danstechniek te onderhouden en als je docent dit aanraadt ook aan extra danslessen om je dansniveau te perfectioneren of te versnellen. Je dient je als demoteam danser voor de extra lessen altijd aan te melden en ook weer netjes af te melden als je niet komt!
 • Ieder demoteamlid volgt naast de eigen demoteamtraining minimaal twee uur in de week een reguliere dansles. Dit stellen wij verplicht, daar wij vinden dat alle dansers door moeten ontwikkelen en minimaal twee, liever meer uren per week dansen.
 • Per kwartaal evalueren we jouw vorderingen, je werkhouding en je motivatie. We verwachten dat je de feedback gebruikt om te verbeteren en dat je snel groeit als danser. Het kan zijn dat we bij te langzame groei je zullen vragen om het team te verlaten en wees je hiervan bewust.
 • Bij PR-optredens van de balletstudio dien je altijd je demoteam kleding bij je of aan te hebben als we promotie-werkzaamheden of shows doen voor onze balletstudio.
 • Bij te veel afwezigheid tijdens de demoteamtrainingen kan er besloten worden om de betreffende deelnemer uit het demoteam te verwijderen. Dit om te voorkomen dat één danser het demoteam tegen houdt in groei, aanleren van choreografie en motivatie.
 • Feestjes, verjaardagen, huiswerk etc. worden niet getolereerd als excuus om niet te komen naar de demoteamtrainingen. Wij verwachten dat elke demodanser een maximale inzet geeft voor het demoteam en school /privé bezigheden hier omheen zal plannen.
 • Wanneer je ziek bent, ben je uiteraard niet verplicht te komen. Wanneer je de mogelijkheid hebt om toch te komen (bijvoorbeeld met een gebroken vinger of een gekneusde voet) dat je dan komt kijken zodat je weet waar we mee bezig zijn (betrokkenheid).
 • Je thuis de choreografie doorneemt, zodat je iedere les goed voorbereid bent. Dit geldt overigens ook voor het oefenen van je mimiek/uitstraling.
 • Het demoteam bestaat uit een verschillend aantal deelnemers welke van tevoren bekend gemaakt zullen worden. Echter is het mogelijk dat we op het laatste moment een deelnemer wisselen. Dit kan te maken hebben met een blessure, of bijvoorbeeld door gebrek aan inzet.
 • Muziek en stijl van het demoteam worden ten allen tijden bepaald door de coach en hier kan niet over worden gediscussieerd.
 • Wanneer er een optreden is verwachten we dat je hierbij aanwezig zult zijn. Dit is namelijk een goede leerschool om meer ervaring op te doen voor aankomende dansprojecten/optredens die komen gaan.
 • Per jaar wordt er gekeken naar een nieuwe selectie deelnemers en of zij in aanmerking komen voor het demoteam. Daarbij is het mogelijk dat er een verandering in de samenstelling van de groep zal plaats vinden. Dit wordt tijdig bekend gemaakt.

Kleding Demoteam

Demoteam kleding mag niet in eigen vrije tijd worden gedragen vanwege het risico op te vaak wassen waardoor de kleding eerder zal slijten en kleurverschil zal krijgen. De aanschaf van demoteam kleding hoort bij een demoteam. De aangeschafte demoteam kleding is geen eigendom van een demodanser maar van de balletstudio. Zolang je in het demoteam danst is de kleding te leen voor jou als demodanser. Zodra je het team verlaat is het verplicht je demoteam kleding in te leveren vóór vertrek zodat een eventueel nieuw lid van het demoteam de kleding van het demoteam gelijk kan dragen.

Demoteam extra’s

 • Alle demodansers krijgen demoteamkleding te dragen van de balletstudio gedurende de tijd dat zij in het demoteam dansen.
 • We organiseren een jaarlijks teamuitje, dit kan uit eten gaan zijn, een dansvoorstelling bezoeken etc. Afhankelijk van het soort activiteit kan er een bijdrage worden gevraagd. Dit om ook het teamgevoel te versterken onderling en elkaar beter te leren kennen als team zijnde buiten de danslessen om zodat alle dansers goed op elkaar ingespeeld zijn ook tijdens het dansen zelf.
 • Het demoteam zal overal eerste keus zijn om in te zetten bij events, optredens of andere uitvoerende projecten die met de balletstudio te maken hebben en is altijd flexibel inzetbaar.
 • Het demoteam krijgt verspreid over een dansjaar les van gastdocenten in verschillende dansstijlen zodat het demoteam zoveel mogelijk allround dansstijlen kan ontwikkelen.
Menu